November 12, 2009

Инструменти и материали за квилинг




Може да използвате хартиени лентички,които сами сте изрязали или да закупите готови изрязани.Работи се с хартия или картон,според предпочитанията.Аз предпочитам хартия с дебелина 100-130гр/м2. Лентичките могат да бъдат с различна дебелина от 3 до 8-10мм.Предполагам ,че се използват и по-тънки,но удачни за мен са 3 милиметровите.Особено ако се работи с картон по-широките ми стоят някак грубо.Ако се правят 3D фигурки,тогава е подходящо да се използват и по-широки лентички.

За навиването е необходим инструмент /quilling pen/,наподобяващ молив,но отпред тънък като игла.Ако не разполагате с такъв може да използвате клечка за зъби или да си приспособите игла като отрежете върха и.Може да се използва и дървена пръчица с диаметър 2,3 или 5мм.


След като сте навили лентичката е необходимо да и придадете желаната форма.Ако ще правите кръгчета е добре да използвате специална линия с кръгчета,за да се получи точно определен размер.Така лесно може да правите еднакви елементи.Поставяйки я в шаблона тя заема необходимия размер.Такава линя може да намерите в книжарниците(най-голям избор има в техническите).

И така идва ред на лепенето.Възможностите за залепяне са много-сухо лепило,обикновено течно лепило за хартия,двойно залепващо тиксо,Ц200.Аз лично избрах последния вариант.Сипала съм лепило в малко бурканче и за нанасянето му използвам тънка четчица.Когато изсъхне почти не остава следи.

Ако изрязвате сами лентичките са ви необходими също молив,ножица или ножче за хартия.Най-добрият вариант е да използвате тример за хартия.Нова е задължително ако искате лентичките ви да са безупречни.

Пинсетата е също един много полезен уред за по прецизна работа.


Снимките в тази публикация са взаимствани от http://increations.blogspot.com/


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails